Мрежата од јаже КОРИСТИ

MPV и SUV моделите генерално имаат голем простор за складирање во багажникот за широк спектар на предмети. едни со други, во исто време предметите ќе удрат во внатрешниот панел, не само што предметите и внатрешниот панел лесно се оштетуваат, туку и поради влијанието на абнормалниот звук, влијаат на удобноста на возењето. Затоа, багажот на MPV и SUV е генерално обезбеден со мрежен џеб за фиксирање на предметите складирани во багажот.

Како што е прикажано на сликата, дијаграмот на распаѓање на структурата за фиксирање на мрежата од претходната технологија се состои од основа 02 фиксно поврзана со внатрешната облога 01 и кука за копче 03. Куката на рачката ја лизга структурата за стегање во жлебот на основата преку ротација и се фиксира со основата.

1

Нето фиксната структура на претходната уметност ги има следните недостатоци:

1. Фиксната структура на мрежестиот џеб е составена од два дела: основата и куката на рачката.Потребни се два пара калапи за инјектирање, а економијата е лоша.

2. Монтажата на конструкцијата за фиксирање на мрежата треба прво да ја прицврсти основата на внатрешната плоча, а потоа да ја заврти куката на копчето за да ја фиксира куката на копчето на основата.Процедурата на склопување е гломазна, а ефикасноста е мала.

3. Структурата за фиксирање на мрежата е фиксирана со стегање, а силата е слаба.


Време на објавување: Јули-09-2021 година